Skocz do zawartości



Temat pomocy: Twoja Skrzynka odbiorcza (PM - Private Messages)


Twoja skrzynka PM działa podobnie do konta e-mail, z którego możesz wysyłać i odbierać wiadomości oraz przechowywać je w folderach.

Wyślij nowy PM: ta opcja pozwoli Ci na wysłanie wiadomości do innego użytkownika naszego Forum. Jeśli masz zachowaną jego nazwę w liście kontaktów, możesz ją dowolnie edytować. Zostanie ona automatycznie wyświetlona na liście kontaktów i możesz wysłać do tego użytkownika PM bezpośrednio z Forum (z listy użytkowników lub z opcji "Wyślij PM", dostępnej w postach danego użytkownika). Możesz również wysłać jedną wiadomość do wielu odbiorców jednocześnie. Jeśli Administrator zezwolił, możesz w PM zawierać BB-Code i kod HTML. Jeśli wybierzesz opcję "Dodaj kopię wiadomości do folderu elementy wysłane", kopia wiadomości zostanie automatycznie zachowana w celu późniejszego wykorzystania. Jeśli wybierzesz opcję "Śledzić tę wiadomość", szczegóły tej wiadomości będą dostępne w śledzeniu wiadomości, gdzie będziesz mógł zobaczyć czy i kiedy wiadomość została przeczytana przez odbiorcę.

Idź do Inbox: Inbox to miejsce, w którym zapisywane są wszystkie wysłane do Ciebie wiadomości. Kliknij na tytuł wiadomości, a zostanie ona otwarta w oknie podglądu, tak samo jak posty na Forum. Możesz usuwać wiadomości lub przenosić je z inbox.

Opróżnij foldery PM: ta opcja prosto i szybko opróżni Twoje wszystkie foldery z PM.

Edytuj przechowywane foldery: możesz zmieniać nazwy, dodawać lub usuwać foldery, w których znajdują się wiadomości. To pozwoli Ci personalizować Twoje wiadomości. Nie możesz natomiast usunąć folderów Inbox i Sent Items.(ale możesz zmienić ich nazwy)

Komunikator/lista zablokowanych: możesz tu dodawać i edytować nazwy użytkowników. Możesz również użyć tej sekcji do stworzenia Listy Zablokowanych, uniemożliwiającej zawartym na niej użytkownikom wysyłanie wiadomości do Ciebie.
Nazwy umieszczone w tej sekcji zostaną automatycznie umieszczone na licie kontaktów widocznej podczas wysyłania wiadomości. Umożliwi Ci to szybkie wybieranie odbiorców z listy.

Archiwum wiadomości: jeśli Twój folder wiadomości jest pełen i nie możesz otrzymywać nowych wiadomości, możesz je zarchiwizować. Ta operacja skompiluje je w plik HTML lub do formatu MS EXEL. Taka strona zostaje wysłana na Twój adres e-mail, który podałeś podczas rejestracji. Po wykonaniu archiwizacji należy opróżnić wszystkie foldery PM.

Zachowane (nie wysłane) wiadomości: to miejsce pozwoli Ci przejść do wszystkich PM, które postanowiłeś zachować, aby wysłać je później.

Śledzenie wiadomości: to opcja, dzięki której możesz śledzić dowolną wysłaną już przez Ciebie wiadomość. W tym oknie będą się pojawiać wszystkie śledzone przez Ciebie wiadomości, ich szczegóły oraz informacje kiedy i czy zostały przeczytane przez odbiorcę. To miejsce daje Ci również szansę na skasowanie już wysłanej, ale jeszcze nie odczytanej wiadomości przez odbiorcę.