Pierwszy raz na forum?

Kto mógłby wykonać piosenkę na euro 2012 ?
Napisany 12.09.2011, 09:37
A wracając do tematu to jak wiadomo każda tego typu impreza ma swoją piosenkę. Jakiego wykonawcę byście proponowali?. Mnie z polskich nic nie przychodzi konkretnego do głowy. A może z ukrainy ktoś? Może jakiś zagraniczny wykonawca? Np jak shakira na mundial w RPA. I jaki język proponujecie na wykonanie piosenki. Co zaproponowaliście?
Napisany 13.09.2011, 13:34
Napisany 13.09.2011, 18:32

sa znani z pewnej piesni i wykonuja ja doskonale, wiec moze oni

Pozdrawiam
baxx
Napisany 13.09.2011, 18:57

Napisany 13.09.2011, 19:13
Może polsko-ukraiński Enej?
Też się nad tym zastanawiałem i w sumie nie byłoby to takie głupie -> a nóż piosenka stałyby się hitem : P? Tylko ewentualnie informowanie i wybranie jakiegokolwiek zespołu np. miesiąc przed Euro byłoby przegięciem i w sumie brakiem szacunku do danego zespołu.
Ten post był edytowany przez Harima dnia: 13.09.2011, 19:15
Napisany 13.09.2011, 19:41
Wracając do tematu piosenka to duża część sukcesu. Shakira i jej This Time For Africa dało niezłego kopa całej imprezie. Już samo to, że ona to wykonała jest plusem, ale i piosenka rewelacyjnie pasowała. Zna ją prawie każdy. Mniej rozgłosu było z Nelly Furtado i jej Forza na mistrzostwa w Portugalii, a także ze świetną piosenką The Cardigans - My Favourite Game na MŚ w Niemczech. Tekst tej ostatniej to mógłby być akurat wiecznym hymnem naszych "orłów".

To nasz możliwy hymn:
The Cardigans z MŚ w Niemczech:
Nelly Furtado - Forza z Portugalskiego EURO:
http://mallidy11.wrzuta.pl/film/5mnqVCNPo7d/nelly_furtado_-_forca
I najlepsze na koniec:
Napisany 13.09.2011, 20:23
To już to z zeszłej dekady->
byłoby lepsze
Do tego te bajki ile to na tym nie zarobimy.
Oj tam! To już chyba każdy wie, że organizacja jakiejkolwiek imprezy tak wielkiej imprezy sportowej typu Mistrzostwa Świata, Olimpiada czy tutaj Euro nie przynosi zysków.
Bardziej chodzi o prestiż.
Ten post był edytowany przez Harima dnia: 13.09.2011, 20:23
Gość_Skoczylas_*
Napisany 13.09.2011, 21:00
Uważam, że to obciach przeżywać tak strasznie Euro 2012, bo będzie to kolejna kompromitacja naszej reprezentacji. Standardowo odpadną na początku i po zawodach.
Nie odpadną, bo arbitrzy będą sędziować "po gospodarsku"

Sorry za OT, ale nie mogłem się powstrzymać.
Napisany 13.09.2011, 21:19

na shocie mi wychodzi to i tam wyjdzie

i zrobię przy okazji reklamę naszego forum --> "pozdrawiam wszystkich onanistów z onanizm.pl"

hehe nie mogłam się powstrzymać...
pozdrawiam telimena
Napisany 14.09.2011, 09:07
nie mogłem się powstrzymać
nie mogłam się powstrzymać
To takie znamienne dla onanistów hasło.
Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać

Napisany 14.09.2011, 19:03
Moim zdaniem nie powinien dostać praw do organizacji kraj, który nie ma w tej dziedzinie osiągnięć. Tak dla zasady.
Nie mamy osiagniec ? HAHAHA stary to zes pojechal

Nie mamy sie czego wstydzic jako Polacy w pilce noznej !!!!
Takze Grzesiek rozumiem ze kibicem nie jestes, ale nie pisz glupot prosze Cie

Pozdrawiam
baxx
Przepraszam, takze nie moglem sie powstrzymac

Napisany 14.09.2011, 19:59
Gość_Skoczylas_*
Napisany 14.09.2011, 20:11
Powiesz mi ze to dawno bylo ? ale bylo !!!!
Chociaż z drugiej strony rzecz biorąc irytujące są te "odgrzewane kotlety" komentatorów sportowych o Wembley z 1973 i o "meczu na wodzie" z 1974 przy okazji każdego spotkania naszej reprezentacji z Anglią czy z Niemcami.
A żeby tym razem "obejść" OT to powiem że gdyby naszym miało to pomóc to piosenkę może nawet zaśpiewać Irena Santor lub Maria Koterbska

Napisany 14.09.2011, 20:26
Napisany 14.09.2011, 20:48
Nie mamy osiagniec ? HAHAHA stary to zes pojechal
Chlopie w 1974 r 3 miejsce wygrywajac z Brazylia 1:0 ! Na MS i 1982r ponownie 3 miejsce 3:2 z Francja, Zloto na Igrzyskach Olimpijskich w 1972 czy srebro '76,'92 z Barcelony to nie sa osiagniecia ?
Wczoraj już mi się nie chciało uprzedzać faktów, choć spodziewałem się, że ktoś zaraz właśnie o tym wspomni. Napiszę krótko: żyjemy przeszłością. Będzie rok 2150 i nadal będą walić kasę w piłkę, bo przecież kiedyś nam się udało. O sukcesie można mówić, jeśli coś ma ciągłość i jest regularne. A nie zdarzyło się i nigdy nie powtarza. Mistrzami to mogą być nasi kibice w śpiewaniu "Nic się nie stało, Polacy nic się nie stało". Tu mają ogromną wprawę i powinno to być naszym hymnem.
Baxx, wiesz dlaczego w ten sposób piszę? Bo nie cierpię sytuacji, kiedy w jedną dziedzinę sportu ładuje się bez opamiętania pieniądze, a w innych zawodnicy dostają jakieś grosze. To jest wstyd! Pieniądze powinny iść tam, gdzie aktualnie są osiągnięcia. Czy są jakieś obecnie w piłce nożnej? Nie ma. Wobec tego powinny iść tam, gdzie to się opłaca. To czysta ekonomia. Nie inwestuje się w to, co przynosi straty. Mamy teraz osiągnięcia w innych dyscyplinach, a nakłady na nie są śmiesznie niskie. Zobacz ile trafia do PZPN-u, zobacz jaka kasa idzie na stadiony, a potem popatrz co dostał od Państwa np. Małysz czy Włoszczowska. Płacę podatki i mam prawo wymagać, aby środki były rozdzielane sprawiedliwie i racjonalnie. Obydwie z wymienionych osób przebijają zdobytymi tytułami wszystko razem to co wymieniłeś.
Prywatna kasa od sponsorów może iść tam, gdzie chcą, bo to ich pieniądze i nic mi do tego, ale publiczna kasa, ma być dzielona sprawiedliwie. Nie podlega to żadnej dyskusji. Nie zrozumiem też jednego: skoro nie potrafią grać, to po jakie licho od tylu lat są to Ci sami ludzie? Ciągle te same nazwiska. W normalnej firmie jak ktoś się nie sprawdza, to się go zwalnia. A tu? Bez komentarza.
Napisany 15.09.2011, 13:45
Będzie rok 2150 i nadal będą walić kasę w piłkę, bo przecież kiedyś nam się udało.
No i bedzie !!! hehe i co z tego ? Pilka nozna jest najbardziej popularnym sportem taka prawda

Baxx, wiesz dlaczego w ten sposób piszę? Bo nie cierpię sytuacji, kiedy w jedną dziedzinę sportu ładuje się bez opamiętania pieniądze, a w innych zawodnicy dostają jakieś grosze. To jest wstyd! Pieniądze powinny iść tam, gdzie aktualnie są osiągnięcia. Czy są jakieś obecnie w piłce nożnej? Nie ma. Wobec tego powinny iść tam, gdzie to się opłaca. To czysta ekonomia. Nie inwestuje się w to, co przynosi straty. Mamy teraz osiągnięcia w innych dyscyplinach, a nakłady na nie są śmiesznie niskie. Zobacz ile trafia do PZPN-u, zobacz jaka kasa idzie na stadiony, a potem popatrz co dostał od Państwa np. Małysz czy Włoszczowska. Płacę podatki i mam prawo wymagać, aby środki były rozdzielane sprawiedliwie i racjonalnie. Obydwie z wymienionych osób przebijają zdobytymi tytułami wszystko razem to co wymieniłeś.
Prywatna kasa od sponsorów może iść tam, gdzie chcą, bo to ich pieniądze i nic mi do tego, ale publiczna kasa, ma być dzielona sprawiedliwie. Nie podlega to żadnej dyskusji. Nie zrozumiem też jednego: skoro nie potrafią grać, to po jakie licho od tylu lat są to Ci sami ludzie? Ciągle te same nazwiska. W normalnej firmie jak ktoś się nie sprawdza, to się go zwalnia. A tu? Bez komentarza.
Ale co Cie to interesuje chlopie gdzie i na co kasa idzie ? Jak tak to startuj na Ministra Sportu

Tak sie orientujesz co gdzie i na co to jak znalazl rob cos z ta wiedza bo pisac to sobie mozna i w proznie to trafia

Masz pomysl to znasz kierunek ---------------> Ministerstwo sportu lub inne organizacje rzadowe lub pozarzadowe

Pozdrawiam
baxx
Napisany 16.09.2011, 21:53
Jeśli chodzi o EURO 2012, to tym razem koniecznie powinni zaangażować śpiewaka operowego krakowskiej opery - Andrzeja Bieguna (baryton), który prowadzi również swoją klasę śpiewu w krakowskiej AM. Piękna, dostojna barwa, a głos tak potężny, że nie potrzebuje zbytnio mikrofonuJakiego wykonawcę byście proponowali?

Do tego oczywiście odpowiedni strój, dobór repertuaru, zacięcie sceniczne i więcej niczego nie potrzeba.
A tu macie próbkę możliwości
Ten post był edytowany przez nuntius dnia: 16.09.2011, 21:55