witam wszystkich
Ja nie wiem czy polecać te dwie książki, które wskazał kolega wyżyej:
co do "The Secret" to autor zapomniał o jednej ważnej rzeczy: aby coś faktycznie do siebie przyciągnąć to trzeba działać w tym kierunku, a nie tylko myśleć o tym. Trudno żebym miał kaloryfer na brzuchu jak będę tylko siedział na necie i myślał o tym że kiedyś go będę miał, zresztą co się będę rozpisywał,
tutaj jest coś więcej na ten temat.
Ale mimo wszystko uważam, że pozytywne myślenie jest bardzo ważne.
Natomiast "Tęsknoty męskiej duszy" przeczytałem do połowy, a resztę pobieżnie, bo im dalej tym ta książka robiła się nudniejsza (jak dla mnie).
Proszę więc zamieszczajcie tytuły godne przeczytania oraz opiszcie DLACZEGO WARTO przeczytać daną książkę.
Najlepiej będzie jeśli przyjmiemy formę: TYTUŁ - AUTOR - DLACZEGO POLECAM
Rozumiem, że mogą być również książki o pracy nad sobą i szlifowaniu osobowości?
Marian Pirożyński - Kształcenie Charakteru - książka wydana w 1947 roku, ale zawiera ponadczasowe prawdy i spostrzeżenia o rozwoju osobistym. Wiele z ćwiczeń, zaleceń czy rad które są w niej zawarte znajduję obecnie na różnego rodzaju stronach i blogach o rozwoju osobistym jako coś Nowego i Odkrywczego

Warto zaznaczyć, że książka jest napisana przez księdza katolickiego więc jest tam sporo odniesień do Religii.
Beata Pawlikowska - W dżungli życia - autorki chyba nie trzeba przedstawiać

. Pawlikowska opisuje proces kształtowania charakteru na przykładzie własnej osoby (a z tego co pisze o sobie to też trochę przeszła: m.in. bulimia, uzależnienie od alkoholu, papierosów, próba samobójstwa...) i szukanie własnej drogi w życiu. Do tej książki bardzo często wracam (zresztą tak jak do Pirożyńskiego) jak potrzebuję motywacji do działania.
Miałem również (nie)przyjemność posiadać i czytać kontynuację tej książki pt. "W dżungli miłości" ale nie przypadła mi do gustu, z całej około 300-tu stronicowej książki zostawiłbym kilkanaście wartościowych kartek. Książka jakby napisana na szybko, na siłę. Sporo jest rzeczy o których możesz przeczytać w "W dżungli życia". Ale jeśli będziesz miał okazję ją kiedyś pożyczyć to dla tych kilkunastu stron warto (ale nie warto wydawać kasy na nią). Pamiętam, że w "W dżungli miłości" było coś na temat sexu i zdrad.
Kiedyś na sieci znalazłem do ściągnięcia magazyn
AlphaMale. Jest to magazyn wydawany przez kolesia co ma stronę o... uwodzeniu kobiet

. W tym magazynie jest zawsze kilka artykułów o rozwoju osobistym i jak pracować nad sobą. Nie jest tego dużo, bo zaledwie 3 numery;D także zbyt wiele czytania nie ma.
ALE jeśli podnieca cię widok kawałka odsłoniętego kobiecego pośladka, to lepiej go nie czytaj bo czasami są tam takie fotki;)
Poza książkami to polecam blogi o rozwoju osobistym np.
ten